Termin 2 klar!

Rörlig bild/gif - via mobila enheter: tryck på bilden för att ladda!
 
Nu sitter jag, äntligen, hemma i mitt rum i Sverige och termin två är färdig!! Det sista examet var molekulär biologi och genetik, vilket var i tisdags. Jag var nog mer nervös över att få svaret än jag var innan provet, då så många fick sina svar innan mig! Tillslut fick jag svar när jag mellanlandade i köpenhamn påväg hem till landvetter. Nu laddar jag om inför termin 3 (som sägs vara jättejobbig!). Jag har massor med roliga planer nu när jag är hemma:
- Ikväll blir det bowling med mina gymnasiekompisar, ska bli så roligt!
- Imorgon kommer mammas moster hit på middag, supertrevligt!
- Jag packar lillasyster + hennes kompis i bilen och drar till ullared (hjälp vad jag är rädd för bilturen dit! Har ju knappt suttit framför ratten sedan sommaren!)
- Nästa vecka kommer min kusin hit och hälsar på, planerar att dra till stan för lite shopping (nya timberlands skor står på inköpslistan)
- Besök till frisören
- I slutet av nästa vecka åker jag, mamma, lillasyster och F till småland och hälsar på morfar
- I samma veva passar jag på att hälsa på pappa
 
Nu ska jag ta en kopp te och äte hembakad bulle ( megalyxigt!!) med mamma.

En vecka


Vad passar bättre än färskpressad juice och sallad till middag kvällen innan biokemi exam? 

Vi är mitt uppe i examperiod, det är en vecka och ett exam kvar för min del! Sedan tar jag första bästa plan hem för lite ledighet innan termin 3 börjar. Igår hade vi biokemi exam, det bestod av både skriftlig och muntlig del. Jag hade ingen aning om vad läraren frågade mig om under den muntliga delen, först pratade hon om en del och sedan om en fjärde och jag hängde inte riktigt med i svängarna - men jag hade nog skrivit rätt svar på min fråga som en fick svara på innan en gick in, för jag fick ganska bra betyg ändå. Den skriftliga delen gick nog helt okej, jag vet att jag gjorde lite galet på en av frågorna. Vi har redan fått betyg på provet/kursen och jag är nöjd med betyget, så det verkar gått okej på skriftliga även om det blev lite fel. 

Idag plockar jag undan alla biokemi papper och tar fram molekulär biologi och genetik anteckningarna. Det är sex dagar till provet och jag har ett års material att repetera - let's do this!

Egenvirkad filt

 
Här en min filt jag har virkat! När jag får tid över (=sommarlovet..) sitter jag gärna med min virkning för att sysselsätta händerna. Denna filt är gjord av mormorsrutor, i ljust garn med lite färgklickar. Jag använder den mer eller mindre varje dag när jag sitter vid skrivbordet och pluggar, det är ganska kallt i vår lägenhet och den värmer skönt när jag pluggar!
tumblr Hej där! Mitt namn är Erica, jag är 21 år. I början av 2015 flyttade jag till Riga för att börja studera till läkare. Här skriver jag om min vardag i Riga samt om studierna på RSU.

tumblr instagram youtube pinterest Bloglovin