72 h in Paris//Paris del 3
Sista (hela) dagen i Paris, denna dagen hade vi två saker på schemat: Musée d'Orsay och shopping!
 
Precis som när vi var på Louvren hängde vi på låset och var utanför Musée d´Orsay innan öppning för att slippa köa allt för länge. Tur nog åkte vi lite tidigare än vad vi "var tvungna" för att hinna dit innan öppning, tåget vi skulle åka sista biten stannade inte på den stationen vi åkt till (tror det var på grund av arbete på banan). Istället för 2 byten, som vi skulle haft, blev det totalt 5 byten! Vi var ändå framme innan öppning, hej tidspessimister!
 
Det både jag och Kajsa var mest intresserade av att se var Vincent van Goghs målningar, så vi gick dit direkt när vi kom in. Målningarna var så fina och det var så häftigt att se dem på riktigt! Den största anledningen till att jag riktigt vet vem van Gogh är - är tack vare ett Doctor Who avsnitt där han är med. Efter det avsnittet har jag alltid tyckt att hans målningar är väldigt fina!
 
Denna lilla byn var riktigt häftig! Det är en miniatyr by, med glas som man går över. Jag blev nästan lite höjdrädd för det kändes så verkligt att stå på glaset!
 
Självklart tittade vi också på Claude Monets målningar. Den översta tycker jag är jättefin (så fin att det faktiskt är min bakgrundsbild på min dator), jag köpte den på ett vykort så att jag kan hänga upp den på min vägg i Riga.
 
Såhär kan man se ut när man tittar på tavlor!
 
Vid lunchtid gick vi till en restaurang utanför museet. Jag hade redan ätit en macka inne på museet så jag beställde in en pommes (att dela med Kajsa) samt efterrättspannkakor med socker på. Och Kajsa knaprade på en sallad.
 
Sedan blev det shopping! Jag ville så gärna köpa med mig macarons från Laduree och vi hittade den av deras affärer som har choklad-inriktning. Jag köpte en förpackning med 6 macarons (som jag valde själv med hjälp av en som arbetade där) och Kajsa köpte 2 paket med mörk choklad. Sedan vandrade vi vidare till forever 21 för att köpa lite kläder, sedan åt vi glass på Berthillon och avslutade dagen med att testa äta sniglar. Det var inte min favorit!! Huvudrätten, bestående av entrecote med potatisgratäng och bearnaisesås var mycket godare!
 
Dagen därpå åkte vi till flygplatsen direkt på morgonen och sedan vidare hem till Sverige!
 
--> Här finns Paris vloggen
--> Här finns Paris del 1
--> Här finns Paris del 2
130916

Kom för en stund sedan hem från gamla stan där jag mötte upp bonuspappa som är här med jobbet. Han hade en påse med saker till mig från Sverige, med bland annat halsdukar, vantar och mössa och mitt kvalsterskydd till täcket (hoppas jag blir mindre snörvlig nu!). Nu är jag redo för vintern, eller iallafall hösten. Det är fortfarande sommarvärme här, går barbent i klänning nästan varje dag!

Vi har haft våra första lektioner i patologi (fysiologi och anatomi) på sjukhuset. Det var väldigt mögligt i vårt klassrum så jag gick nästan raka vägen hem till sängen, helt slut! Jag nästan somnade av allergierna (jag är ganska allergisk mot mögel..)! Jag måste hitta en lösning så att jag inte blir så trött, för jag kommer inte ha tid att sova bort varje måndag eftermiddag.. Ämnena i sig gav inget speciellt intryck, varken jättebra eller superdåligt. Det är svårt att säga efter en lektion. Imorgon har vi vår första "introduktion till klinisk medicin" lektion, det känns som att det kan vara roligt och spännande! Jag hoppas på det!

Tre bilder//Torsdag
 
Torsdag idag, vi har haft tre föreläsningar och inga lektioner såhär fyra dagar in på termin 4. Jag passar på och kämpar för att få allt på sin plats i den nya lägenheten nu när vi inte har så mycket att göra. Mer eller mindre allt är färdigt. Jag måste bara hitta något bättre sätt att förvara mina saker på toaletten samt gå och tvätta all tvätt som jag inte tvättade innan sommarlovet (och det som fyllts på sedan jag kommit tillbaka). Imorgon har vi vår första lektion för terminen, vilket är mikrobiologi. Det är osäkert om vi har veckotest (vilket vi brukar ha varje vecka) på första lektionen eller inte. Jag har gjort lite anteckningar och ska repetera dem en gång till efter att jag ätit middag för säkerhetsskull.