Termin 1
På fredagsmorgon satte jag mig på spårvagnen till anatomicum för att göra mitt anatomiexam, lika nervös som vanligt inför ett prov i anatomi. Jag hade noll och ingen koll på vart jag skulle ta vägen när jag väl var där, så jag följde strömmen av nervösa letter och några internationella studenter från terminer över mig (förstod på en gång att de också hade exam) till ett klassrum där det stod "exam" på dörren. Efter lite väntan fick vi tillslut komma in, jag gjorde examet och allt gick bra! Lättad kunde jag då åka hem till lägenheten och förbereda mig inför hemresa till Sverige och sommarlov!! Nu två dygn sitter jag i min säng i Sverige, har tillbringat dagen ute i solen med en bok i handen och avlutat dagen med årets första grill (för mig), underbart! 
 
Med andra ord är jag alltså färdig med första terminen! Tänkte därför att en sammanfattning av terminen, framförallt i bilder, vore ett bra avslut av terminen: 
På första bilden är väskan färdigpackad och redo inför flytt den 20 Januari, då mötte jag upp Sara (rumskompis) i finland och vi flög tillsammans ner till (ett snöigt) Riga. Vi skaffade oss en lägenhet på ett par dagar, på bild nr.2 fikar vi efter att skrivit på papperna.
 
Ett par dagar efter att papperna var påskrivna flyttade vi in, på den övre bilden till vänster hade jag slängt på underläggen jag hade med mig från Sverige och köpte i Thailand ;) Våra lektioner satte igång på riktigt, vi hade anatomi och började gå igenom ryggraden (vilket jag fick som en av mina frågor på examet) och jag pluggade med mina nyköpta flashcards. På bilden till vänster har vi (framifrån) Eliza, jag, Sara, Kari och längst bak Martin (= my riga family <33) redo för kemilektion.
 
Veckorna passerade och det började bli lite ljusare om dagarna och en kväll fick jag en timma över och tecknade lite.
 
Sedan blev det påsklov och jag åkte till Sverige i nästan två veckor! Bara några veckor efter påsklovet kom lillasyster Kajsa på besök, vilket var jätteroligt och mysigt!
 
Nu blir det ett litet hopp fram i tiden, nämligen till när pinglan på bilden till vänster fyllde år, vi åt på Fridays och hade det trevligt! I samma veva började jag plugga på musklerna i anatomin, vilket jag tycker är väldigt mycket roligare än benen och lederna (som vi gjorde innan musklerna).
 
För några veckor sedan fick jag besök igen, denna gången av Kajsa (igen) och mamma. Vi åt god mat, bland annat på Vina studija (maten på bilden) vilket var det godate jag ätit på länge! Jag fick mig en bukett blommor inann de åkte och jag fortsatte mitt pluggande, gjorde colloquium i anatomi och kemi och exam i cellbiologi, kemi och anatomi. 
 
Nu har jag många veckor av ledighet framför mig med många roligheter inbokade, redan på tisdag ska jag på one direction konserten här i göteborg! Såklart ska jag jobba några veckor (vilket jag ser fram emot, lite omväxling mot plugget), träffa kompisarna, åka till mallorca. Jag vill läsa böcker (började på papertowns igår och läste klart den idag, väldigt bra, gillade inte slutet allt för mycket bara..), lyssna på poddar, vara ute, fota mer och bara njuta! 
Lördag den 13 juni 2015
 
Examperiod är här, i tisdags hade vi sista lektionen för terminen där vi hade colloquium i kemi. Nu är det tre exams kvar nästa vecka och sedan åker jag hem och tar sommarlov (förutsatt att jag klarar proven, annars måste jag stanna kvar och göra om dem)! Jag har tillbringat mina dagar "lediga" dagar sedan tisdags åt plugg från morgon till kväll, dag ut och dag in med lite småpauser här och där. Jag börjar längta mer och mer hem för varje dag som går, kanske beror det på vetskapen om att de flesta hemma i sverige är färdiga för terminen och har sommarlov. Det beror nog också på det faktum att jag inte gör annat än pluggar. Jag längtar efter jobbet och känslan av fysisk utmattning efter att jobbat helgpass istället för den mentala utmattning där det sista som fladdrar förbi innan jag somnar är anatomitermer... Men jag tar det hela med ro, det är ju faktiskt mitt val att plugga här, även om det är mycket plugg och jobbigt i perioder, så är det ju detta jag vill i längden :)
 
Från en sak till en helt annan, idag har jag pluggat anatomi och cellbiologi (två av de tre examen jag har nästa vecka), varit en snabbis i affären och handlat mat, ätit pizza och skypeat med både pappa och morfar. Under eftermiddagen och kvällen har jag haft bröllopet mellan prins Carl Philip och Sofia rullande i bakgrunden samtidigt som jag pillat med mitt plugg, många klänningar att titta på ;) 
Muskler och blommor
Nu kommer jag med en liten uppdatering, det blir ganska långa uppehåll ibland då det är mycket plugg som ska hinnas med! Vi börjar nu närma oss "exam period" (tenta period) men innan dess ska två prov (colloquium) skrivas, ett i anatomi och ett i kemi. I anatomin håller vi på med muskler, vilket jag tycker är lite roligare än benen och lederna (som vi gjorde innan detta) men anatomi är verkligen inte mitt favoritämne.. 
Såhär ser det oftast ut när jag pluggar anatomi: livet tappar färg, det blir trist, allt går i gråskala vid köksbordet där jag pluggar och jag blir utstirrad av gubben i ipaden framför mig... ;) 
 
 
Jag hade besök av mamma och lillasyster Kajsa i slutet av förra veckan, vilket var jättemysigt! Vi åt riktigt god mat på en restaurang som heter vinastudija som ligger nära lägenheten, vi promenerade lite i gamla stan och gick till markanden i flyghangarena och köpte billiga och goda jordgubbar! Sista kvällen innan de åkte fick jag blommor (bilderna ovan)  som var jättefina och lukade jättegott, tyvärr har de vissnat nu.. Jag fick också med mig lite saker från Sverige, som knäckebröd (de där småförpackningarna med mjukost mellan två lager knäckebröd, supersmidigt att ha som mellanmål!), lite annat smått i matväg och några böcker. Sedan tog de med sig lite kläder hem till Sverige som jag vill ha där i sommar, så jag får mer plats i väskan när jag ska åka hem över sommarlovet. Nu ska jag bänka mig framför det första avsnittet av den nya säsongen av Pretty little liars vilket avslutades extremt spännande förra säsongen!