3 (mobil)bilder från helgenFörra onsdagen var det lettisk nationaldag och därför var vi lediga onsdag till söndag! Inledde ledigheten med att gå på nya hunger games filmen på bio, jag tyckte faktiskt inte att den var så bra.. Vi spelade biljard en av kvällarna, jag nästintill stod upp och sov, hej trötthet! Under helgen hade jag också besök av morfar med sambo, det var bal och mitt i denna veva drog på mig en förkylning som gett mig både halsont, feber, täppt näsa och nu en hemsk hosta (jag hör mamma enda från Sverige säga till mig att sitta upp/stå upp/gå för då är risken mindre att få lunginflammation). Såklart har jag ju pluggat också, jag menar vad är en helg utan plugg?.. Nu har dock ledigheten tagit slut, idag hade vi latinexam/slutprov (jag hoppas det gick vägen). Imorgon fortsätter vardagen med först fysik och därefter biokemi, då ska vi gå igenom inte mindre än 6 cyklar för hur olika fetter bryts ner/byggs upp på 2 timmar, känns hopplöst innan vi ens börjat! 

Pray for the world
 
Jag tänkte ladda upp mina, en aningen försenade, bilder från när jag hade besök av pappa och Kajsa veckan innan halloween, när jag och Kajsa gjorde en pumpa. Men det får vänta till en annan dag. För just nu sitter jag  och lyssnar på p3 dokumentär, vilket jag ofta gör. Skillnaden idag från alla andra gånger är att nu lyssnar jag inte på ett avnitt ur arkivet, eller ett nytt torsdagsavsnitt, utan en nyhetsspecial som heter "Terrordåden i Paris". Jag har svårt att sätta ord på känslan, därav lånar jag denna text från Amanda, låter hennes ord förklara hur jag känner: 
 
"det som hänt i paris är fruktansvärt och skrämmande och chockerande. men vi får inte glömma bort att just dessa händelser, de som nästan är för stora och svåra att ta in, har pågått länge i andra länder. för den som tvingas fly har det varit vardag länge. den som flyr in till sverige, som nu knappt har någonstans att ta vägen på grund av alla nedbrända asylboenden, har flytt av samma anledning och samma rädsla. det måste vi komma ihåg. nu tar vi hand om varandra va?"
En pluggande helg
Ännu en helg har sprungit förbi. I fredags var jag först på anatomicum (en byggnad där vi har tillgång till anatomi modeller) och pluggade lite anatomi, som jag ligger efter i då det hamnat längst ner på "prioriteringslistan" nu när vi haft och har en massor med andra prov. Dessutom har de flyttat vårt anatomicolloq till första dagen (!) efter jullovet (jag vet vad jag ska göra under jullovet). Därför är det inte anatomi jag gör i första taget. Efter någon timme där drog jag mig vidare till skolan för vår sista latinlektion, nu ska vi bara ha exam och sedan är vi färdiga med den kursen! 
 
Jag avslutade fredagen och min skolvecka med medical plants, vilket är min valbara kurs för denna terminen. Vi tittade på olika delar av olika växter i microskåp och fick rita av vad vi såg. Precis som vi gör i histologin, fast inte nära lika strikt och nogrant. Jag var hemma runt halv sju och efter lite vila gick jag och mina roomies till våra klasskompisar för tacoskväll, mys!
 
 
Nu är det söndag och jag har inte gjort mycket annat än att plugga och tagit det lugnt under helgen. Jag bestämde mig för att inte plugga nu ikväll, så nu sitter jag i pyjamas och färdigborstade tänder och klockan är inte mer än lite över åtta. Förhoppningsvis somnar jag nu tidigt och vaknar pigg imorgon, redo för anatomi och histologi.