Lördagen
Lördag, tidigt tidigt på morgonen (4.30), ringde min klocka och jag packade mina sista saker och tog en taxi till flygplatsen. Där fick jag stå i kö hur länge som helst, vilket var stressigt då jag såg att kön till säkerhetskontrollen var precis lika lång, men jag hann utan problem. Min resväska var några kilo för tung när jag checkade in den dock, jag hade tur och kvinnan som tog emot väskan "lät mig gå" utan att betala! 
 
 
Det hände en liten rolig/pinsam händelse när jag satt på flyget. Jag har en vattenflaska med ett slags sugrör istället för skruvlock. Jag blev törstig och öppnade vattenflaskan, utan att tänka på vad trycket gör med flaskan när den är så högt upp. Det sprutar vatten uppåt och landar på mannen som sitter stolen framför mig!  Han förstod inte att det kom från mig (som lyckats stänga flaskan och nu gör allt för att inte börja gapflabba!) utan tittar upp i taket som om det regnade. Oops, så kan det gå ibland!
 
När jag landade i Riga och väntade på min tunga väska kopplade jag telefonen till flygplatsens wifi. Då ploppade det in sms, snaps och facebookmedelanden från Sara och Eliza som undrade om jag ville följa med till Jurmala om några timmar. 
 
 
Efter att jag tagit mig upp 5 våningar, 96 trappsteg, med min alldeles för tunga väska gick vi till tågstationen som tog oss till Jurmala. Det var ganska kallt, för det blåste, och vattnen var inte heller särskillt varmt. Däremot var det fint och trevligt att träffa alla efter sommarlovet. 
Fyra bilder från Mallorca
En restaurang mitt emot hotellet vi bodde på serverade underbar oxfilé första kvällen. 
 
Alcudias gamla stad, med bland annat såhär fina gator. 
 
.. och såhär fint pyntat var det mellan husen.
 
Den näst sista kvällen hittade vi en restaurang som var en ombyggd teater, vilket var både häftigt och fint!
27 Aug 2015
Nu börjar det dra ihop sig, tidigt tidigt på lördagmorgon sitter jag på flyget tillbaka till verkligheten, mer bestämmt Riga och studierna. På måndag börjar terminen, dock verkar jag inte ha varken någon föreläsning eller lektion då så i själva verket börjar jag nog först på tisdag. 
 
 
Idag måste jag därför packa och göra alla andra "små-måsten" som ska vara färdiga innan jag åker. Men helt ärligt vill jag helst sitta i soffan och titta ikapp Bates Motel och senaste avsnittet av teen wolf. Men först måste jag börja packa.
 
 
Tills något helt annat: jag har framkallat foton och köpt ett gamalt hederligt fotoalbum, tanken är att jag ska fylla det med bilder från 2015 och jag har kommit en bra bit på vägen! Det är mycket roligare att bläddra i ett riktigt fotoalbum istället för det på datorn.