69 dagar till sommarlov


Mitt uppe i colloq period och det var länge sedan jag längtade till sommarlov så mycket som nu! Vi har ett colloq kvar för denna gången, på onsdag i anatomi. Då har vi haft tenta i genetik, microbiologi, histologi, fysiologi och anatomi sedan vi kom tillbaka från påsklovet. Samtidigt har vi haft veckotest i micro (förutom den veckan vi hade colloq) och physio samt inlämning av protocol i samma ämne. Efter anatomin får vi någon vecka att ladda upp för nästa period, då har colloq i samma ämnen på ännu mindre tid, följt av examperiod direkt efter (varning till alla där hemma: när jag kommer hem på sommarlov kan jag vara en aning sliten..). Sedan har vi äntligen ledigt! I år ska jag bara jobba 4 veckor och är ledig lika många, det ska bli extremt skönt! Då bor vi i nytt hus vid havet (hemma i Sverige) och jag hoppas innerligt på soliga veckor. En resa till Paris är också inbokad, vilket ska bli så roligt! Jag ska bara ta mig igenom de närmsta 69 dagarna först! 
8 april 2016
Oj oj, år och dagar sedan jag skrev sist! Här kommer en snabbuppdatering av den senaste månaden:
• vi har haft vad som känns som massor av veckotest i microbiologi
• och första colloq(tentan) i samma ämne 
• vi har haft ganska många fysiologi presentationer också (varje vecka faktiskt)
• det har varit påsk och jag var hemma i två hela veckor på påsklov. Dock pluggade jag endel, eller försökte iallafall, så det blev inte så mycket till ledighet. Men det var mysigt att vara hemma!
• jag har fyllt år, känner mig gamal nu när jag är över 20. När man är 20 är man fortfarande lite, nästan tonåring. Nu är jag det inte alls.. Är jag vuxen nu? Känns inte så!
• jag åkte på världens sjukdom i helgen, med över 39 graders feber samtidigt som jag försökte plugga inför den där microbiologitentan. Nu är jag frisk men låter som en hes kraxig kråka när jag pratar tack vare en hemsk hosta som  fortfarande inte släppt!
• nu förbereder jag mig inför nästa veckas prov: veckotest i micro och histologi colloq. Samtidigt måste jag ta ikapp en drös med ämnen som jag inte gick/pluggade på när jag var sjuk, det blir en helg med bara studier i andra ord!