Plugg och granatäppeljuice
 
Tjolahoppsan! Veckan som varit har gått i raketfart och jag har en känsla av att den kommande veckan blir likadan. I morgon har jag endast två lektioner, den ena är på morgonen och den andra sent på eftermiddagen däremellan blir det plugg. Det är nämligen så att på torsdag har vi i min klass vårt första colloqium. Ett delprov i kursen molekulär biologi, man måste klara alla colloqiumen för att i slutet av kursen få göra exam (=sluttenta). Det svåraste är att förstå vilken nivå jag ska lägga mig på när jag pluggar, hur mycket måste man kunna och hur avancerat? Förhoppningsvis går det bra på torsdag, då bör jag också ha bättre koll på hur proven ser ut och på så sätt veta vad och hur jag ska plugga inför nästa. 
 
I veckan bokade jag flygbiljett hem till påsk, jag kommer vara ledig i nästan två veckor, skönt! Jag har också använt min nya mugg, käkat yoghurt med frukt och druckit granatäppeljuice (har aldrig testat det innan, ganska gott faktiskt!). Nu ska jag gå och lägga mig, ha det bra!
Ibland blir det fel
Idag är det tisdag och jag lyckades köpa sill när jag skulle köpa "vanlig" fisk (typ vit, att steka). Det finns mycket som kan gå fel när man handlar mat i en affär där det mesta står på ett språk man inte förstår, en vill hem och därför inte orkar läsa på förpackningen tillräckligt noga för att se att det man håller i handen är något helt annat än det man verkligen vill ha! Det hela slutade med att jag åt fiskpinnar istället, tur att jag bunkrat upp med lite mat i frysen!
 
 
Annars har jag haft två lektioner idag, lettiska och kemi, sedan har jag pluggat lite och handlat (vilket som sagt gick sådär..). Nu ska jag lägga i mig i sängen för om jag inte minns helt fel så har det kommit ett nytt avnitt av the originals idag vilket jag vill titta på!
Söndag 15 februari 2015
 
Har haft en produktiv söndag! Har hunnit städa lägenheten, gått igenom förra veckans "första hjälpen" lektion och sammanfatta den, gick igenom molekulärbiologin, lettiskan samt hunnit räkna de tre talen vi fick i läxa i fysiken. Dessutom har jag tryckt in alla namn från ryggradens kotor, samt namnen på de olika delarna på kotorna, i huvudet. Efter det stack jag till affären och handlade lite mat och lite annat smått och gott! I fredags köpte vi en ny blomma, numera används båda gratängformarna till krukor! Nu ska jag skynda mig till sängs för i morgon ringer klockan 6.25 och dagen börjar med 2 timmar och 15 minuters anatomi lektion, så någorlunda utvilad är nog bra om jag är.