Termin 3 - sammanfattning
Precis som jag gjorde för ett år sedan kommer här är en sammanfattning av den gångna terminen, i detta fall - termin 3!
 
Februari:
Termin 3 innebar nya ämnen som genetik, fysiologi och microbiologi. Såhär efteråt kan jag säga att genetiken var någon av de mindre bra kurserna jag haft hitills, inte för genetiken i sig som ämne - helt ärligt tycker jag det är ganska intressant. Utan på grund av upplägget på kursen! Fysiologin var jag lite rädd för och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig innan vi började med kursen, men det är nog ett av mina favoritämnen såhär långt och till skillnad mot genetiken så har vi en toppenlärare som jag verkligen hoppas vi får behålla nästa termin. Microbiologin är också en av kurserna jag tyckt bäst om såhär långt, dock mycket att memorera! Terminen drog med andra ord igång med ordentlig fart! Vi började också med veckoprov, vilket vi inte haft tidigare, och vi fortsatte med ämnen från tidigare termin som anatomi och histologi. 
 
I slutet av februari åkte jag till Köpenhamn för att gå på Halseys koncert med Kajsa, vi hade en toppen helg och koncerten var också riktigt bra!
 
Mars:
I mars månad bloggade jag ingenting, vilket visar på hur upptagen jag var av att plugga. Vad jag minns så hade vi  påsklov under i mars månad, då var jag hemma och förberedde mig inför kommande och första för terminen colloq period som innebar 5 (om jag inte minns fel) colloq på några veckor samtidigt som vi hade inlämningar varje vecka i fysiologi samt veckotest i fysiologi och micro.
 
April:
 
Den första colloq perioden fortsatte i början av april, samtidigt åkte jag på en ordentlig förkydlning och försökte plugga micro med 39 graders feber. Inga glada minnen, mår dåligt av bara jag tänker på hur jag låg där halvt sovande i sängen med olika bilder av medium som jag försökte memorera! Som tur väl var hade jag pluggat bra till veckoproven och klarade tentan bra! Någonstans i mitten av april började jag räkna ner till sommarlovet som kändes evigheter iväg, inte så mycket i tid utan mer allt som skulle göras på den tiden som var kvar (Det var 69 dagar till sommarlov den 23 april).
 
Maj:
Även i Maj månad hann jag inte skriva något här. Första colloq perioden avslutades i början av Maj, sedan hade vi två veckor utan tentor. Dessa två veckor var däremot fyllda av omprov av veckotest som lagts lite åt sidan då colloq (tentorna) prioriterades! I maj hade vi genetik colloq nummer 2 (av 3), vilket var skriftligt istället för multipel choise som det brukar vara. Detta fick vi reda på 3 dagar innan provet, vilket var extremt stressigt men det gick ju bra ändå. Jag tycker verkligen inte det är rätt att ändra upplägget på en tenta tre dagar innan den ska skrivas!
 
Juni:
 
Juni, den mest stressiga perioden (pluggrelaterat och kanske även någonsin) jag någonsin haft! Hela colloq period två trycktes ihop på 2-3 veckor, vilket innebar colloq efter colloq med bara dagar mellan. Direkt efter colloq perioden var slut började examperiod! Jag hade exam i anatomi, histologi, lettiska (vilket låg utanför examperiod) och genetik på en vecka. Efter mitt sista exam blev det snabb packning och flytt till ny lägenhet, allt gick i ett! Allt gick i ett från dag ett av termin 3 fram till dagen jag satte mig på flyget hem till Sverige! 
 
Min slutsats av allt detta: Jag är så glad över att denna termin är över, aldrig mer igen! Jag är också extremt glad över att allt faktiskt gått så bra och jag klarade mig utan massor med omprov. Nu njuter jag av sommarlov och hoppas på en lite lugnare termin 4!
 
Mitt sommarlov (så här långt)
Började med fyra dagars ledigt innan jag återvände till mitt jobb där jag jobbat de senaste två åren, på demensavdelningen på ett ålderdomshem.
Bild 1: Jag och Kajsa på kvälls-räkkryss med familjen kring några av öarna här på västkusten. Här var jag trött som in i tusan och hade sovit i bilen in till stan och vilat i princip hela dagen hemma, jag hade trevligt ändå!
 Bild 2: Fin solnedgång, i ett ganska så kallt Sverige efter att ha kommit från cirka 25 grader i Riga.
Bild 3: En (av två!) jättefin bukett jag fick när jag kom hem. Färgerna på rosorna tycker jag är så fina att jag målade av dem (mitt nya intresse är att måla med vattenfärger!) 
 
Bild 1: Hittade en gul liten nyckelpiga på golvet, efter att jag snapat den lyfte jag försiktigt ut den.
Bild 2: Utsikten en fin sommarkväll!
Bild 3: Jag och mamma åkte in till Göteborg för lite shopping, lunch (och fika såklart, tog ingen bild på det tyvärr!) och jag fick med mig både en ny klänning (jag kan ju inte gå in i en affär utan att komma ut med en klänning!), byxor, tröja, duschdrapperi (till nya lägenheten i Riga) och lite doftljus (även de till lägenheten i Riga).
 
Bild 1: Efter min första vecka på jobbet blev jag ordentligt sjuk, hade feberfrossa väldigt hög feber. Fick hosta, extremt täppt näsa, ont i öron, hela köret med andra ord. Long story short: Jag var hemma från jobbet en vecka på grund av det, återvände sedan med tid ett par dagar senare hos vårdcentralen där bedömningen gjordes att jag inte skulle jobba och blev sjukskriven. Har nu varit sjuk i två veckor och börjar äntligen piggna till, senare i veckan återvänder jag till jobbet i tre dagar innan mitt vikariat tar slut. Det blev alltså inte mycket jobb i år för min del. Tiden jag varit sjuk har jag tillbringat i nya huset vid kusten och gått promenader vid stranden (framför allt för att fånga pokemons..!).
Bild 2: En lördag åkte jag, Kajsa och pappa lunch-kryssning. Båten tog samma runda som den på kvällen vi åkte någon dag efter att jag kom hem från Riga, men maten var inte samma, men god ändå! 
Bild 3: Utsikten från båten påväg in mot Lilla bommen.
 
 
Termin 3
 
Mellan termin 2 och 3 när vi hade lite ledigt beställde jag hem en gopro filmkamera, framförallt för att ha på kommande afrika resa i slutet av året men också för andra "adventures". Sedan dess har jag testat den lite granna när det varit tillfälle och jag haft tid, alltså inte allt för ofta. Det är lite klipp från när jag, Kajsa och hennes kompis åkte till ullared som är helt sjukt roliga ( jag hade absolut ingen aning om att de andra knasbollarna rockade loss medan jag koncentrerade mig på att köra), lite klipp från ett knytkalas med min klass och en weekendresa till Köpenhamn där jag och Kajsa gick på Halseys koncert.