Allt och ingenting
 
Nu har jag oturligt nog blivit lite småsjuk, lagom till att jag ska jobba helhelg.. Jag sjukanmälde mig ikväll för att vila och kurera mig, så ska jag nog orka jobba resten av helgen! I veckan var moster på besök, då åkte vi till en garnaffär mitt ute i ingenstanset, jag köpte garn till en ny filt (är snart klar med den på bilden) och åt lunch i ett gamalt hus som gjorts om till café.  
 
 
Nu är det bara lite mindre än en vecka tills jag tar sommarlov på riktigt, jag är alltså snart klar med jobbet för denna sommaren och får tre lediga veckor innan jag åker tillbaka till Riga. En av dessa veckor kommer jag spendera på sydligare breddgrader, vilket ska bli så otroligt skönt!
 
Hur härlgit ser inte detta ut?! 
En dag på Liseberg
I tisdags förra veckan trotsade jag och Kajsa det regniga vädret och begav oss mot Göteborg och Liseberg, med regnjackorna i högsta hugg! 
 
Men innan det knaprade jag i mig en ordentlig frukost, havregrynsgröt med hemlagat äppelmos och havregryck, en knäckemacka samt ett glas juice och såklart en kopp te. Mums!
 
Efter relativt kort tid inne på Liseberg bestämde jag mig för att regnjackan inte var tillräckligt täckande, över den drog jag på mig en sådan här fin blåprickig plastsäck!
 
Efter endel åkande åt vi lunch.
 
Efter att åkt lite mer karuseller tittade vi lite på blommorna och...
 
Gick in i en av godisaffärerna.
 
Sedan åkte vi helix och efter det tittade vi på parisehjulet.
 
När vi åkt färdigt allt vi ville köpte vi sockervadd som smälte av regnet. 
 
Och sedan begav vi oss hemåt igen. 
Aftereight kakor
För ett tag sedan bakade jag och Kajsa after eight kakor, ett recept som vi hittade i en kokbok jag hade här hemma. I och med att Kajsa är mjölk- och ägg allergiker gjorde vi om receptet så att det blev ätbart för även henne. 
 
Ingredienser: 
100 g mörk chocklad
100 g smör
4 dl farinsocker
1/2-1 dl vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
15 hackade after eight bitar
 
Gör såhär:
Smält chockladen och smöret i vattenbad. Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunke och rör sedan ner alla blöta ingredienser (smält smör och choklad samt vatten) och rör ihop allt. 
 
När man blandat ihop smeten är det bara att lägga upp kluttar på ett bakplåtspapper och lägga den hackade after eighten i mitten på varje kaka. Sedan får kakorna gräddas i 180 grader i 10-15 minuter.
 
Sedan är kakorna klara, och supergoda!