The weekend

I helgen gjorde jag en miniweekend med Kajsa. Vi träffades i lördags och checkade in på ett rum 24 våningar upp med en fantastisk utsikt över Köpenhamn! Jag tillbringade större delen av eftermiddagen åt physiologiplugg inför dagens muntliga förhör innan vi gick ner till en av hotellets restauranger och knaprade i oss hemgjorda pommes med varsin oxfilé, en stor mängd olika svamsorter och rödvinssås. Senare på kvällen vandrade vi ut på Köpenhamns gator för att se ingen mindre än Halsey på DRs konserthus. Förband var Børns, jag hade ingen aning om vad det var för några figurer uppe på scen, även om de verkade extremt välbekanta. När sista låten, "elecric love", spelades ramlade poletten ner och jag insåg att jag haft deras låtar i min spotifylista i månader *apa-emoji-med-händerna-över-ögonen-här*! Halsey var grym, kvällen får självklart full pott! Söndagen var mindre rolig, spenderades på Köpenhamns flygplats i lite över 7 timmar, väntades på mitt flygplats tillbaka till Riga (men det var självklart värt det!). 

Idag är det måndag, klockan ringde flera timmar för tidigt med tanke på när jag kom tillbaka igår. Jag hasade mig iväg till rsu för en fysiologiföreläsning följt av fysiologi lektion och lettiska lektion. Efter att ha pluggat som en galning till dagens fysiolektion skiftar jag  nu fokus till onsdagens veckoprov i mikrobiologi, wish me luck!
Min lördag:
.. Började med sovmorgon, så skönt! Runt halv elva traskade jag upp ur sängen, satte på mig fårskinnstofflorna på fossingarna och satte på tekokaren och förberedde min frukost. 
Till frukost äter jag nästan alltid samma sak, jag varierar mellan frukt och yoghurt eller, som idag, havregrynsgröt med hackad banan, kanel och lite sirap. Egentligen har jag en skvätt havredryck på detta också, men idag var den tyvärr slut. Till detta dricker jag (såklart) en kopp te, idag blev det ett nytt te jag köpte med mig från Göteborgs te handel när jag var hemma, svart vinbärste! Och ett glas apelsinjuice blir det alltid till frukost också.
 
Efter frukost läste jag både anatomi och fysiologi, jag tränade, hann tvätta en tvätt och äta lunch innan jag traskade iväg till affären med min nya rörstrand tygpåse och något äldre hemtex tygpåse.
 
I affären fick jag med min en chockladmuffins hem, till eftermiddags fika blev det därmed en kopp limete, lite vindruvor och chokladmuffinsen. Till detta lyssnade jag på Noel Flike och Zara Larsson i deras "Den fantastiska resan" podcast. 
 
Min eftermiddag har jag tillbringat med bacterier och microbiologi i någon timma innan jag satte igång att laga lite mat. Ikväll blev det vegetarisk tacospaj med sallad - blev faktiskt riktigt gott (och jag har mat över som räcker i en vecka!)! Melodifestivalen har precis börjat så nu ska jag krypa ner under min filt och titta på det. 
Termin 3


Tillbaka i Riga och plugget är igång, i 110% hastighet och jag blir utmattad av att bara se allt vi ska göra under terminen! Jag förstår varför ryktet säger att tredje terminen är jobbigast.. Vi har flera nya ämnen: mikrobiologi, fysiologi och genetik bland annat. Spännande ämnen, men också mycket nytt att sätta sig in i och många nya lärare att anpassa sig efter. Samtidigt läser vi också sista terminen av anatomi, histologi och lettiska. 
 
Imorse hade vi första lektionen i genetik,  vår lärare verkar bra, svårt att avgöra efter en lektion, men det kändes bra iallafall. Nu är det med andra ord helg för mig och jag har precis ätit två avokadoknäckisar, en kopp fläderte och tittat på veckans Arrow avsnitt. Nu ska jag hasa mig ur sängen och gå igenom microbiologin till nästa vecka, det är veckoprov som gäller i den kursen så det är bäst att hänga med från början och inte halka efter!