Sommarlov

Nu är jag äntligen påväg hem!! Jag sitter på flygplatsen och väntar på flyget som först tar mig till Stockholm och där blir det byte till flyg hem till Göteborg. Jag klarade anatomi examet i måndags och är därmed färdig med tredje terminen på RSU! Skönt att lägga den bakom sig, jag vill aldrig mer gå igenom en så jobbig termin igen! Igår hände det andra spännande saker, jag flyttade! Flytten var egentligen inte planerad förrens efter sommarlovet men jag fick en studentlägenhet och bestämde mig för att flytta in i den! Så jag har packat, burit och plockat upp allt igen på lite mer än en dag och nu är jag så glad över att det är färdigt och att jag får åka hem.

Här är två bilder från mitt rum i den nu "gamla lägenheten". Jag gillade lägenheten och läget men det ska bli så skönt att bo i en lägenhet där vattnet fungerar som det ska, för fy vad vi har haft problem med vattnet! Det är antingen bara varmt eller bara kallt, ibland finns det inget vatten alls och det hände att trycket blev så lågt mitt under duschandet att jag knappt fick ut schampot ur håret. Nu ska vi boarda, nästa gång jag skriver är jag i Sverige!

Anatomi

Imorgon, ganska exakt vid denna tiden som jag skriver har jag anatomiexam. Det känns skönt att få det gjort samtidigt som jag inte känner mig i närheten färdigpluggad! Jag har fortfarande halva ben/artikulationer colloq kvar att gå igenom och jag har inte ens tittar på organen än. Samtidigt vill jag helst lägga min tid på vener och artärer då jag inte är så duktig på dem och hört att det kommer mest frågor om dem. Detta examet är lite likadant som histologin: 100 multipelchoise frågor och en "praktisk del" då man får en bild och man ska skriva ner de numrerade anatomiska strukturerna. Vi har redan fått bilderna med utsatta nummer så dem är mest att plugga in. Dock är det endel strukturer, 32 bilder med ungefär 10 saker att skriva ut på varje --> ungefär 320 saker att kunna skriva. Vi har ju gått detta innan så det gäller bara att komma ihåg allt!

Även idag ringde klockan lite efter 5 och jag satte igång med repetition av centrala nerv systemet samtidigt som jag hämtade mig en kopp te. Det är bara jag och fåglarna uppe så tidigt på en söndagsmorgon en långhelg, för de firar midsommar här också! Inget jag har hunnit ta del av, och nästa midsommar hoppas jag att jag är hemma i Sverige!

GenetikGårdagen och halva idag har bestått av stenhårt genetikplugg inför exam som var nu på eftermiddagen. Har sällan känt att det gått så dåligt efter ett prov som efter detta, var smått inställd på att boka ny resa hem och stanna kvar för omprov. Fick svar bara någon timma efter provet och det gick bättre av vad det kändes som, och viktigast: jag klarade det! Nu är det bara ett exam kvar på termin tre! Jag har svårt att greppa att den termin som säga vara jobbigast snart är över. Jag hoppas att jag aldrig mer ska behöva plugga såhär hårt igen. Jag somnar runt 23-24 varje natt och vaknar runt 5-6 på morgonen för att hinna med allt plugg. Ändå känns det inte nog!

Ikväll tar jag det lite lugnt och vilar upp mig. Imorgon ska jag sätta igång med anatomin på riktigt, vilket är sista exam (på måndag). Ska även inflika att histoexamet som var i måndags gick bra, skönt!!