Plugg i fönstret
Alla fönster i vår lägenhet är djupa och jag har utnyttjat detta området i mitt rum som en plats att sitta på plugga på. Oftast sitter jag vid skrivbordet, men ibland när jag behöver lite ombyte tar jag mina papper, pennor och block och sätter mig här. Jag köpte mattan på tiger för 4 euro, min tanke var att jag skulle ha lite kuddar här också, det har dock inte hänt än. 
Mitt fotoalbum
När det fortfarande var sommarlov och jag spenderade dagarna åt allt-och-ingentingande bestämde jag mig för att köpa ett fotoalbum och framkalla bilder och sätta i. Tanken är att jag ska fylla albumet med bilder från resterande månader av 2015, då blir det ett album över året 2015!
 
Jag köpte albumet på akademibokhandeln och det finns plats för 200 bilder! Jag valde det vinröda albumet framför ett mörkade blå.
 
Att ha ett fysiskt fotoalbum gör att en faktiskt tittar på bilderna, inte bara har dem i en mapp på datorn. Det är faktiskt ganska mysigt att sitta och bläddra i fotoalbum!
 
(obs: tredje och sista bilden är gifs, på mobila enheter kan man behöva trycka på dem för att de ska laddas)
Vattenmelonsallad med bönor
 
 
När jag anlände till Riga efter sommarlovet köpte jag en vattenmelon, för de kostade 5 kr/kg (nu är de ännu billigare, 3 kr/kg!) och för att jag gillar vattenmelon. Dock är en hel vattenmelon ganska mycket att äta upp själv så jag letade upp ett recept på melonsallad med bönor. Jag anpassade receptet för att passa mig bättre, såhär blev det:
 
Ingredienser
1 burk bönor
1 skiva vattenmelon
Fetaost (så mycket du vill ha)
Sallad
Gurka
 
Dressing
1 msk senap
1/2 msk sirap
1 msk rapsolja
1/2 msk vatten
salt och svartpeppar
 
Salladen
Spola bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur melonen och dela i bitar, dela även gurkan och fetaosten. Skölj sallade och blanda allt i en skål. 
Dressingen
Blanda senap och sirap och tillsätt sedan vatten, olja och krydda med salt och svartpeppar. 
 
Servera med något gott bröd, eller som jag åt det, med knäckebröd.