De senaste dagarna
Jag har med mig tre paket knäckebröd från Sverige, men de har krossats lite, därav den lilla biten. Vi har inte hunnit köpa några tallrikar ännu, därför äter jag för tillfället ur en gratängform ;)
 
Tisdag: Vi var på universitet för att skriva på olika kontrakt och visa våra försäkringar (en del av immigrations processen hit till Riga) vi tog även foton till våra student id-kort. På eftermiddagen när vi var tillbaka i lägenheten ringde vi till ett företag som vi ville skaffa internett utav, de hade ett bra erbjudande med 100 mbit för 11,10 euro i månaden samt fri installation och router. På kvällen, efter att gått åt helt fel håll och tagit världens omväg, träffade vi ett gäng andra nya studenter för att fira en av killarna som fyllde 20. Det blev tacos med pommes (knasig kombination, men det var gott!) för min del. 
 
Onsdag: Dagen började med lite sovmorgon och sedan en tripp till gamla stan för att gå på en guidad tur där. Vi gick lite vilse innan vi hittade rätt. Vi fick berättat för oss vad de stora kyrkorna heter och olika historier bakom dem. Guiden berättade också bland annat om någon lettisk dryck som inte lät så värst god och historien bakom frihetsmonumentet. Det var intressant!
 
På eftermiddagen när vi kommit tillbaka till lägenheten kom mannen som skulle installera vårt internett. Denne mannen kunde inte ett ord engelska och vi förstod ganska snart att det var något som inte stämmde när han stod och suckade, pratade (på lettiska) till oss och gestikulerade med stora rörelser. Tillslut kom han med en borr som var 30-40 cm lång (!) och ville borra hål i väggen. Då blev jag lite lagom skraj att han skulle borra hål utan att vi visste vad han gjorde och om han får göra det för vår hyresvärd. Det hela slutade med att vi ringde vår hyresvärd som fick prata med honom i telefon. Efter att de pratat ganska länge började han borra ett hål brevid vår ytterdörr på yttersidan, in i väggen på insidan, in i en liten låda där massa sladdar sitter. Han drog sedan en sladd utifrån och in i lägenheten. Därefter gick allt på räls och några minuter senare kunde vi koppla upp oss! Direkt efter att internettmannen gick, kom nästa kille. Hans uppgift var att fixa våra toalettdörrar då inget av låsen fungerar. Det har dock blivit ett mindre projekt då han fick återkomma idag, tyvärr kunde inte laga dem då heller,  nu han ska komma tillbaka imorgon igen. På kvällen gick vi på bio, mortdecai. Den var lite konstig, lite halvt rolig, men ingen film jag kommer titta på igen.
 
Idag: har vi (nya studenter) bowlat, det gick helt okej, den andra rundan kom jag tvåa och gjorde en strike!! Efter bowlingen drog jag och min rumskompis Sara oss mot en mataffär för att handla lite nödvändigheter, bland annat lite städredskap. Därefter gick vi och köpte en damsugare och begav oss hemåt. Det är nämligen så att när det är visning på lägenheter här i Riga behöver man inte ta av sig skorna. Med tanke på det blöta och snöiga vädret som varit så har det blivit extremt smutsigt på golvet under visningarnas gång. Därav har vi haft det så smutsigt dessa dagarna sedan vi flyttat in, så smutsigt att det nästan inte gör någon skillnad på om vi går med skor på inne eller inte. Men nu är det rent! För jag har tillbringat kvällen åt att (stor)städa! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress