Kap verde del tre/sista delen
Här är tredje och sista delen från resan till Kap Verde!
 
Dag 7: Nu hade vädret vänt och matchade våra förhoppningar bättre än tidigare dagar. Det blev sol, bad och läsa bok i solstolen.
Dag 8: Sol och bad hela dagen. På kvällen bytte vi lägenhet då den vi hade var ungefär så dålig en lägenhet kan bli på ett trestjärningt-med-ett-extra-plus-hotell, mot något som var lite bättre.
 
Det var äckligt stora spindlar lite varstans runtom på hotellet, som tur väl var bara utomhus!
 
Dag 9: Denna dag planerade vi in *trummvirvel* sol och bad!!! Som vanligt gick vi ner med våra madrasser (man hyrde en egen madrass till solstolarna) till solstolarna innan vi åt frukost, för att "paxa" stolarna. Efter frukosten, solsalvigkletiga med boken i högsta hugg, gick vi till poolen för att njuta av ännu en dag i solen. Precis innan vi kommer fram till våra stolar säger Kajsa "tänk om någon skulle ta våra platser någon gång?" Jo, någon hade gjort det just denna dagen. Helt förvånade tittar vi på varandra innan vi tillslut går fram och frågar om de som ligger på våra madrasser kan prata svenska, vilket de kunde. Så snällt vi kunde sjasade vi bort den vilsna familjen och sedan fortsatte dagen som planerat, sol, bad och läsa bok!
 
 
Dag 10: Sol och bad!
Dag 11: Sol och bad!
Dag 12: Sol och bad! På kvällen delade vi på en grillad hummer, jag tyckte det var lite halväckligt (jag blev dålig en gång när jag åt varma räckor, så varma skaldjur är inget för mig) så jag åt fiskgrillspett.
 
 
Dag 13: Dagen före julafton, vädret var lite halvdant men vi fortsatte med vårt "sol-och-badande". På eftermiddagen gick vi till ett café som hette "Kap fruit" och köpte smoothies och juice, gott! På kvällen åt vi på den restaurangen som blev vår favorit, ett litet krypin med plasstolar och bord. De hade vanlig mat och en pizzameny.  Gott!
Dag 14: Julafton! God jul! Vi spenderade dagen i solstolen, badade lite, solade lite. På kvällen åt jag panerad getost, oxfilé, och någon god chokladkaka till efterrätt. 
 
Målningar i denna stilen fanns lite överallt på olika väggar när man gick omkring och tittade. Just denna fanns på vårt hotell.
 
Dag 15: Sista dagen på vår resa, vi packade ihop våra grejer, lämnade in solstolsmadrasserna, slog på stort matmässigt vid lunch och jag åt en hel (!) pizza. Runt halv två på eftermiddagen lämnade vi hotellet, runt klockan 3 på morgonen dagen därpå var vi hemma i Sverige igen.
 
 
Tyvärr fick vi inte se några hajar, hjälpa några nykläckta sköldpaddor till havet eller åka båt med glasbottnen vilket var lite tråkigt. Men å andra sidan tog vi det lugnt och bara va', vilket var skönt det med!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress