26Januari2015


Idag skriver jag på mobilen för första gången! Det är nämligen så att jag och min rumskompis Sara äntligen har flyttat in i vår lägenhet (vi har inte internet här än)! Och vilket spring det har varit hela dagen! Först var vi på introduktion på RSU då vi fick lite bas information samt träffa vår klass och göra lite aktiviteter/lekar med dem. En av aktiviteterna var att lära känna skolans byggnad. Det första vi gjorde när vi var klara på RSU var att gå till banken för att sätta in pengar till depositionen till lägenheten. Detta  skulle göra så att vi kunde få nyckeln dit idag. Men det var inte så lätt att hitta banken, istället kom vi till en privatperson som hade samma namn som banken på ditt företag, som var massage i sin privata bostad, eller något liknande. Vi hade iallafall kommit helt fel! Vi visste att det finns många Swedbank här i Riga så vi gick till första bästa Swedbank. Tyvärr så hanterade de inte cash i det kontoret vi kom till, vi fick gå till ett annat Swedbankkontor. När vi fick hjälp där sa kvinnan bakom disken till oss att det var bättre att vi gick till banken som företaget vi skulle betala till använde sig av (dit vi försöka gå först, men kom helt fel) och gav oss instruktioner till den banken. Tillslut, efter besök på många olika banker och efter att vi sprungit runt hela gamma stan och lite till, lyckades vi sätta in pengarna! Fyrtio minuter senare stod vi i lägenheten och fick nycklarna. Då satte nästa fysiskt krävande process igång, transportera all packning från hotellet till lägenheten. Det är en promenad på ett par minuter (utan packning), vilket är helt okej. Det jobbigaste var att bära upp väskorna till femte och sista våningen, där vår lägenhet ligger. Efter ett par timmar var vi utvecklade på hotellet, alla väskor i lägenheten och frukost till imorgon inhandlat! I morgon ska vi vara i skolan mellan tio och ett och sedan klockan 15.30 ska vi fixa vårt student-id kort. Däremellan ska jag hämta labbrockar som en svensk student som bytt från Riga till Norge lämnat åt mig hos sin kompis. Förhoppningsvis ska vi också fixa internett också!
P-Å.O. (morfar)

Ojoj, det är mycket att fixa, det gäller att göra allt rännande innan studierna kommer igång. Hoppas nu bara att lägenheten funkar o att det finns värme o varmvatten. Internet finns det, är det två hål i väggen eller blir det mobilt internet? Ha det bra o kämpa på.
##morfar

Svar: Vi skaffade mobilt internet, installerade det igår på eftermiddagen! :)
Ztarlighters

Åsa

Kul att läsa om ditt äventyr! Hoppas att ni sovit gott inatt. Hur stor är lägenheten? Visar du bilder snart? Är väldigt nyfiken.
Kram från moster

Svar: Lägenheten är 60 m2, jag ska lägga upp lite bilder så fort jag kan! :D Kram
Ztarlighters

P-Å.O. (morfar)

Nu vill vi se en massa bilder på lägenhetens insida ifrån alla håll o kanter, ja även på husets utsida känns som en nödvändighet. Nyfikenheten är stor i Småland ska Du veta, så detta är ingen vädjan utan en order.
många kramar från morfar

Svar: Jag ska försöka hinna lägga upp bilder i morgon på lägenheten! :) Kram
Ztarlighters

Åsa

Morfar är inte nådig! ;) Det gäller att lyda honom...
Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress