Aftereight kakor
För ett tag sedan bakade jag och Kajsa after eight kakor, ett recept som vi hittade i en kokbok jag hade här hemma. I och med att Kajsa är mjölk- och ägg allergiker gjorde vi om receptet så att det blev ätbart för även henne. 
 
Ingredienser: 
100 g mörk chocklad
100 g smör
4 dl farinsocker
1/2-1 dl vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
15 hackade after eight bitar
 
Gör såhär:
Smält chockladen och smöret i vattenbad. Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunke och rör sedan ner alla blöta ingredienser (smält smör och choklad samt vatten) och rör ihop allt. 
 
När man blandat ihop smeten är det bara att lägga upp kluttar på ett bakplåtspapper och lägga den hackade after eighten i mitten på varje kaka. Sedan får kakorna gräddas i 180 grader i 10-15 minuter.
 
Sedan är kakorna klara, och supergoda!
ISA

MUMSSIIII!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress