Kokosnöt
När jag firade min födelsedag (cirka en och en halvmånad efter min födelsedag) fick jag en korg med godsaker av mina vänner. I denna korg fanns förutom två påsar te, en bukett rosor, en mango, äpplen och andra frukter, en kokosnöt. Efter endel googlande och pinterestande om hur man får ut köttet ur en kokosnöt, testade jag mig fram och tillslut blev det en kokoskaka!
 
Jag började med att göra hål igenom de tre punkterna högst upp på kokosnöten med hjälp av en hammare och en skruvmejsel.
 
 
Därefter lät jag koksvattnet rinna ur i ett glas. Efter att jag gjort detta, la jag kokosnöten i ugnen. Det skulle göra det lättare att öppna kokosnöten. Jag vet inte om det hjälpte eller inte, men det luktade kokos i hela huset efteråt... Anyways, tillslut fick jag ut köttet, jag använde mig av en kniv och en potatisskalare för att få bort det sista av skalet som satt kvar på kanterna av köttet.
 
 
Sedan stoppade jag allt kokoskött i en matberedare så att det blev kokosflingor. Jag lät sedan kokosflingorna torka på papper i ca ett dygn.
 
 
Efter ett dygn bakade jag en kokoskaka. Recept: 3 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 3 dl socker, 1/2 task malen kanel, 1 1/2 dl kokosflingor, 50 g smör och 2 3/4 dl vatten. Rosta kokosflingorna i en torr panna tills de fått en gyllenbrun färg. Blanda de torra ingredienserna, inklusive de rostade kokosflingorna. Smält smöret och häll i de torra ingredienserna, häll även i vattnet och blanda till en smet. Häll smeten i en smord form och sätt i mitten av ugnen på 200 grader i 45 minuter.
 
 
Gott!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress